Viac o masteringu

mastering je konečná a zásadná fáza úprav zvuku nahrávok - dynamické,
equalizačné, prípadne iné nutné úpravy, základný zostrih, vloženie fade in,
fade out, prípadne crossfade, výstup master cd s protokolom red book.
jednoducho povedané, vaša nahrávka tak získa plný, energický a vyvážený
zvuk v jednom harmonicky znejúcom celku, ktorý prinesie poslucháčom aj tie
najjemnejšie detaily vašich hudobných predstáv na všetkých
komerčných posluchoch a multimédiách.
zvukový rozdiel medzi bežným software masteringom a profesionálnym
analógovým masteringom na špičkovom hardware a iných nutných nástrojoch,
s prípadným prepisom do analógového pásu a so skúseným zvukovým
majstrom je obrovský a neporovnateľný.
 
od júna 2009
finalizácia vašich nahrávok  analógovým  M S m a s t e r i n g - o m
veľmi efektívny a funkčný masteringový „nástroj“ na finálnu úpravu zvuku
nahrávok, kde sa otvárajú úplne nové možnosti záverečného spracovania signálu
ako poskytuje obyčajné stereo. výsledok je neporovnateľný s klasickým
masteringom, sound je proste obrovský - skutočné 3D. MSmastering systém
pre finalizáciu nahrávok využívajú na svojich cd najväčšie svetové hviezdy.
ako nástroj ho využívajú najrenomovanejšie masteringové pracoviská i jednotlivci.
jedinečný a nekompromisný zvuk pre vaše nahrávky, ktorým sa určite
odlíšite od ostatných !!!
 
n o v i n k a  -  od novembra 2010
finalizácia vašich piesní pomocou high-end valve kompresor - limiteru  F670
replika legendárneho kompresoru fairchild 670 - svätý grál medzi kompresormi,
prezývaný tiež kryštalizátor. 8x original 6386 valve !!! interný matrix umožňuje
lateral/vertical kompresiu, čo je úplne iná zvuková dimenzia ako poskytuje bežná
stereo kompresia. bezkonkurenčný, priezračne čistý našlapaný energický sound
s nekompromisným kryštálovým atakom.
 
ideálny podklad pre mastering:
finálny stereo mix (najlepšie do -6db), bez použitia akýchkoľvek plug-ins.
 
ako je to s dĺžkou masteringu?
minimálny čas potrebný na prevedenie kvalitného
analógového MSmasteringu, v trvaní 5 prac hod a viac.